Voordelen van een dichte trap

Naast dat het je trap geschikt maakt voor een trapkast, biedt het dichtmaken van je trap een aantal voordelen, zoals het creëren van een veilige trap en verbeterde akoestiek. Ook ontsnapt warmte bij een dichte trap minder snel naar boven.

Afwerking van de stootborden

De stootborden worden in de werkplaats gespoten in krasbestendige verf met Ecolabel. De monteur zaagt de stootborden ter plekke exact op maat en werkt de randen af met kit, zodat de stootborden één geheel met de trap worden.

Kosten van een trap dichtmaken

De kosten van het dichtmaken van een trap hangen af van de vorm van de trap. Het dichtmaken van een open trap met draai vereist extra vakmanschap en tijd en is daarom iets duurder dan het dichtmaken van een dichte open trap.

Soms kan het mooi zijn om de trap deels open te laten. Vooral in de woonkamer kan dit zorgen voor een ruimtelijk effect.

Ben je al van plan je trap te (laten) schilderen? Dan kun je overwegen om de stootborden alleen in grondverf te laten plaatsen. Dat scheelt in de kosten.

Gaat mijn trap niet kraken?

Om te voorkomen dat je trap gaat kraken, monteren we de stootborden met schroeven stevig in de tredes. We brengen de stootborden onder spanning aan tegen de bovenliggende trede zodat de tredes geen ruimte hebben om op en neer te bewegen. Om de kans op kraken nog verder te minimaliseren, houden we de zijkanten van de stootborden iets vrij van de trap en kitten we de rand netjes af. Ondanks zorgvuldige montage kan een houten trap altijd een beetje geluid maken.

Tweede open trap dichtmaken

Heb je boven de trap waar een kast onder komt nog een open trap? Dan kunnen we deze ook dichtzetten. Omdat alle treden van deze trap zichtbaar worden, spuiten we de stootborden aan beide kanten en dekken we de schroeven af met witte dopjes. Zo is de trap direct netjes afgewerkt en zonder dat de trap nog een keer geschilderd hoeft te worden.

Match de kleur

Kies je voor je trapkast een kleur op maat? Dan kunnen we ook de trap dichtmaken in dezelfde kleur. Zo vormen de trap, stootborden en de kast een mooi geheel. We nemen zelfs kit in dezelfde kleur mee zodat alles naadloos aansluit.