Je trapkast trapkast slim inrichten

Heb je al een trapkast?

Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar trapkast ideeën om je kast slim in te richten. Meestal is de ruimte onder een trap namelijk dichtgezet met een muur, waardoor je wel spullen in de kast kunt zetten, maar vervolgens de halve kast moet uitruimen om bij dat éne doosje te komen achter in de kast. Zonde!

Planken ophangen

Je kunt je bestaande kast natuurlijk proberen slim in te richten met planken of kastjes, maar je lost hiermee het belangrijkste probleem niet op: de muur schermt de ruimte in de kast af, dus is de ruimte slecht toegankelijk. Om goed bij je spullen te komen, heb je bijna alle ruimte in de kast nodig als loopruimte! En het blijft ook aantrekkelijk om toch even iets in dat gangpad te zetten… 

trapkast inrichten

De muur verwijderen

Je snapt het al: om je trapkast écht goed in te richten, zul je grondiger te werk moeten gaan, en de ruimte onder de trap beter toegankelijk moeten maken. Gelukkig is dat goed mogelijk door een gat in de muur te maken. Op deze manier heb je geen loopruimte in de trapkast zelf meer nodig, want je kunt er vanaf de zijkant bij! Gelukkig kunnen we in de meeste gevallen een muurtje eenvoudig verwijderen, of een opening in de muur maken.

trapkast inrichtenDiepe lades: de heilige graal

Door lades te maken over de volledige diepte van de trap, sla je 2 vliegen in één klap: je kunt nu alle ruimte onder de trap gebruiken om dingen op te bergen, én het wordt nooit meer een bende in je trapkast. Ideaal! 

trapkast Inrichten

Richt je lades slim in

Of je nou Schoenen, je wijnvoorraad of liever speelgoed op wil bergen, voor elk opbergprobleem is er een slimme slimme lade-indeling te bedenken. Vertel ons wat je op wilt bergen, dan denken wij graag met je mee. Kun je niet wachten om de verschillende indelingen te bekijken? Hier vind je een aantal veelgebruikte voorbeelden van onze slimme lade inrichting.

trapkast inrichten

Een uittrekbare garderobe

De ruimte onder je trap is vaak 90 centimeter diep. Wil je al die ruimte gebruiken voor je jassen? Dan is een uitschuifbare garderobe ideaal. 

Trapkast inrichting voor jassen

Zin gekregen om je kast in te richten? Bekijk de opties voor jouw trapkast.

Terug
1 van 3
lichtgroene trap kast in gang

Jouw trapkast op maat

Een trapkast op maat geeft rust en ruimte in elk interieur. Bekijk de opties voor jouw trap!

Kies jouw trapkast