kast onder trap met diepe lades en uitschuifbare garderobe

Wat kost een trapkast?

Een trapkast op maat is een investering: je hebt er tientallen jaren plezier van. Maar waar hangen de kosten van een trapkast vanaf, en waar moet je rekening mee houden om een slimme koop te doen?

Ruimte is kostbaar

Voor we over de kosten van een kast beginnen, is het natuurlijk ook goed om na te denken over wat de kast je oplevert. De ruimte in je huis is duur: je betaalt al snel rond de 5000 euro voor een vierkante meter. Zonde om je dure ruimte dan niet te gebruiken toch? Onder je trap ligt de ruimte voor het oprapen.

Meefinancieren in je hypotheek 

Omdat de kast duurzaam onderdeel van je huis wordt, kun je je trapkast gelukkig meefinancieren in je hypotheek. En dat is ook best logisch, want een tijdloze, overschilderbare inbouwkast verhoogt blijvend de waarde van je huis.

Waar hangt de prijs van een trapkast vanaf? 

Formaat

De belangrijkste factor in de kosten van een trapkast is natuurlijk de maat. Bij de meeste trappen zijn gelukkig zowel grote als kleine kasten mogelijk, afhankelijk van je wensen en budget. De basisprijs per strekkende meter ligt ongeveer tussen de 1000 en 1500 euro.

trap met opbergruimte

Lades of deuren

In een deurkozijn zit veel minder materiaal dan in een lade over de volledige diepte van de trap. Daarom is een trapkast met deuren over het algemeen een stuk goedkoper dan een kast onder de trap met lades. Met lades maak je meestal slimmer gebruik van de ruimte, omdat je dan de volledige diepte van de ruimte onder de trap kunt benutten.

Wat kost een trapkast?

Afwerking

Of je kiest voor een afwerking in grondlak, RAL9010, of een maatwerk kleur, heeft natuurlijk invloed op de prijs. Ga je de hele trap toch nog schilderen? Dan kan een kast in de grondlak een voordelige keus zijn. Houd er wel rekening mee dat je met kwast en roller nooit een even strak resultaat krijgt als in onze spuiterij.

wat kost een trapkast?

Opties

Er zijn veel extra’s mogelijk: verlichting, een kattenluikje, slimme lade-inrichting, of afsluitbare lades, bijvoorbeeld. Deze opties maken je kast natuurlijk wel iets duurder. Meestal gaat dit om een paar honderd euro.

Dus: wat kost een trapkast? 

Een trapkast op maat kost gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro per strekkende meter, afhankelijk van het aantal lades en deuren, de afwerking en de gekozen opties. Voor dat geld wordt de kast ontworpen, precies voor jou op maat gemaakt, geïnstalleerd en netjes afgewerkt.

Benieuwd naar wat een kast bij jou thuis precies zou kosten? Stel direct jouw droomkast samen met onze keuzehulp!

Terug
1 van 3
lichtgroene trap kast in gang

Jouw trapkast op maat

Een trapkast op maat geeft rust en ruimte in elk interieur. Bekijk de opties voor jouw trap!

Kies jouw trapkast